Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Härme

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 2.9.2003 klo:3:26
Talooni rakennettiin kellarillinen lisäsiipi. Harkkorakenteiseen kellariin tehdään mm. pesuhuone ja sauna. Kellarin sisäseinämiin on ilmestynyt valkoista, jään näköistä "pöllyä", joka työntyy pörröisenä harkoista. Tuo lienee kosteuden aiheuttamaa kalkkihärmettä ? Ulkopuolella on työohjeiden mukaiset routaeristeet,slammaus, perusmuurilevy ja alaosassa bitumikermi. Aiheuttaako ulkopuolen vesieristys härmeen sisäpuolelle tunkeutumisen? Rakennuksessa ei vielä ole lämpöjä päällä. Kuinka pitkään harkkorakenteen on kellarissa kuivettava ennen pesuhuoneen+saunan kosteuseristämistä?Virallinen vastaus
Rakenne on ollut varmaan aika märkä. Jos seinä on ollut muurattuna yli kuukauden, eikä seinä ole joutunut kosteudelle alttiiksi, uskallat tasoittaa seinän. Tasoitteen kuivumisaika on ilmoitettu pakkauksessa. Tämän jälkeen voit vesieristää rakenteen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Härme":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: