Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Alakattorakenne

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 13.12.2005 klo:11:19
Miten tulisi toteuttaa uudisrakennuksen kylpyhuoneen alakattorakenne. Kylpyhuoneen seinät ovat tasoitettua betoniharkkoa (joihin tulee vedeneriste ja laatta). Kylpyhuone sijaitsee 1. kerroksessa, välipohjana ontelolaatta. Kylpyhuoneen vieressä on sauna ja kodinhoitohuone, alakattojen yläpuolella väliseinien yläosaan on jätetty tuuletusaukot saunan ja pesuhuoneen sekä saunan ja kodinhoitohuoneen välille. Voiko pesuhuoneen alakattoon asentaa pelkästään paneelin (ilman höyrynsulkuja), vai tuleeko tällöin mahdollisesti ongelmia kosteuden kanssa? Entä onko mahdollista että, ontelolaatasta ja alaslaskun yläpuolisista pinnoittamattomista seinärakenteista mahdollisesti tulevasta betonipölystä muodostuisi tällöin jotain haittaa? Entä olisiko pesuhuoneen alaslaskun paneloinnin reunojen koolauksiin/juoksuihin tarpeellista jättää aukkoja, jotta alaslasku tuulettuisi pesuhuoneeseen?

AkiO
Kysymyksiä: 10 kplVirallinen vastaus
Kun yläpuoli on tuuletettu, katon voi tehdä ilman eristettä. Betonipölyä ei tule alas. Katon rajaan kannattaa jättää pieni rako.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Alakattorakenne":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: