Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Mitä teen hilseilevälle mineriit ulkovuoraukselle

Julkisivut

Kysytty: 6.5.2005 klo:0:09
Talo on rakennettu 1963. Minerit ulkovuori "hilseilee", alkaa olla karmean näköinen. Jos sen vaihtaa puuvuoriksi kannattaako laittaa ohut tuulensuojalevy puun alle vaikka öljynkulutuksen mukaan talo ei "fuskaa", öljynkulutus n. 2000 l vuosi ja lämmintä tilaa yli 100 neliötä. Vai olisiko joku järkevämpi ratkaisu ulkovuoren korjaamiseksi? Mineriittihän pitäisi varmaan ottaa pois ja eikös se ole ongelmajätettä? Köyhänä miettii aina ("turhien"?) kustannusten lisäämistä!
Virallinen vastaus
Minerit otetaan pois. Alla olevat koolaukset poistetaan. Alla on todennäköisesti vinolauta. Sen päälle voi asentaa kivivillatuulensuojan. Jopa 5 cm voisi olla hyvä. Tuon päälle asennetaan pystykoolaus, ja ulkolaudoitus.

Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Mitä teen hilseilevälle mineriit ulkovuoraukselle":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: