Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

asbestiset ulkoseinälevyt talossa

Julkisivut

Kysytty: 7.10.2007 klo:15:20
olen ostattelemassa taloa jossa on asbestilevystä ulkovuoraus. Nyt kysyisinkin mitä toimenpiteitä levyt aiheuttaa jos haluaisin laittaa taloon lautavuorauksen. Onko haittaa jos levyt jääpi lautavuorauksen alle? Kuinka tarkkaa on käsittely jos levyt irroitetaan ja otetaan pois ja sitten laitetaan lautavuoraus? Vain tarviiko tehdä mitään, onko asbesti levyistä haittaa jos ne ovat ehyitä ja suoritan vain maalauksen levyille?Virallinen vastaus
Maali ei kunnolla pysy levyn pinnassa. Pitkäaikainen ratkaisu maalaus ei ole. Levyt pitää poista...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / asbestiset ulkoseinälevyt talossa":
Jäsenen antama (25.3.2016 klo:11:15) kommentti

Miksi ei voi jättää levyjä puuvuorauksen alle? Koolauksen tietysti joutuu tekemään, mutta onhan levyissä jo vanhastaan kiinnitysnaulat. Ei kai se asbesti pöllyä naulanreiästä puuverhouksen alta. Mitä haittaa levyistä voi olla siellä alla? 
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: