Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hallitsemattomat ohivirtaukset

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 1.5.2008 klo:11:18

Omakotitaloon (vm 1988, tiiliverhous, valesokkeli) on asennettu jälkikäteen koneellinen ilmanvaihto (Onninen LTO 100). Asennuksen jälkeen on alkanut ilmetä hajuhaittoja. Terveystarkastaja on todennut savuilla yms että ilmenee hallitsemattomia ohivirtauksia lattian raoista. Samoin tarkastaja on todennut pientä mikrobokasvua villoissa. Voiko virheellisesti toimiva ilmastointi aiheuttaa vaurioita (esim kosteus) , joka ruokkii hajuhaittoja ? Miten juridiset vastuut menevät kun uusi omistaja vaatii rakenteiden aukirepimistä, korvauksia yms. Vanhan painovoimaisen ilmastoinnin aikaan ongelmia ei ollut.
Virallinen vastaus
Tämä on todella ongelmallinen tilanne. Ensimmäiseksi pitää selvittää, onko ilmanvaihto säädetty suunnitelmien mukaisesti lievästi alipaineiseksi. Li...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Hallitsemattomat ohivirtaukset":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: