Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

THERMOS-ikkina

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 24.3.2003 klo:11:09
Talo rakennettu 1976,jossa kiinteät kolme lasiset ikkunat ja erillinen tuuletusluukku.Kannattaisko jo uusia ikkunat, tuntuu talvella vetoa ikkunan luona.Talvisin muodostuu jäätä ikk. alareunaan.Talossa vesikiertoinen keskusläm.ei koneellista ilmast.Minkä hintainen remontti? Kannattako vaihtaa kaikki ikkunat?Nykyisissä ikkunoissa ei kai ole mitääm läm.eristysaineita lasien välissä.Olohuone itään ja eteläänpäin,vois hyödyntää auringonlämpöä.Virallinen vastaus
Onhan tuon ajan jälkeen ikkunoiden lämmöneristysarvot parantuneet merkittävästi, mutta ikäloput nuo eivät vielä ole. Kuitenkin kyseessä on kolme lasinen ikkuna ja lasit ovat ilmeisesti kunnossa. ikkunat ovat aivan kirkkaat? Jos lasit ovat harmaantuneet, ne ovat päästäneet ilmaa sisälleen ja ne pitää vaihtaa. Jos puuosat ovat kunnossa, kannattaa vaihtoa harkita tarkkaan. Välttämättä vaihtaminen ei tuota säästöä investoinnin kattamiseen riittävästi. Kannattaa ensimmäiseksi tarkastaa tilkevälit. Jos sieltä pääsee ilmaa sisään, se laskee myös ikkunan pintalämpötilaa ja jäätymistä voi päästä tapahtumaan. Jos päätät vaihtaa ikkunat, ne kannattaa vaihtaa kaikki. Nykyisiin laseihin saa kaasutäytteisiä selektiivilaseja. Hintatarjous kannattaa pyytää vaikka yhteistyökumppaniltamme.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / THERMOS-ikkina":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: