Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lämpölasielementeistä

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 1.10.2013 klo:10:25
Hei

Rantasauna rakenteilla. Tarkoitus tehdä isoja ikkunapintoja. Mitä määräyksiä tulisi ottaa huomioon (karkaistu/laminoitu lasi ym). Entä lasielementtien kiinnitys runkotolppiin, kannattaako kiinnittää tolppien väliin vaiko runkotolppien ulkopintaan? Lämpötilaero saunassa esimerkiksi talvella kun sauna lämmitetään pakkasesta sataan asteeseen.

Saunatuvassa kolme ikkunaa (120x220 cm) lattiasta kattoon, ulkopuolella terassi jatkuu saunatuvan lattian tasossa.

Parven päädyssä ikkunat (2 kpl 120x160 cm) lattiasta kattoon, ikkunan alla ulkopuolella noin kolmen metrin pudotus.

Saunan ikkuna 150x220 cm.

Kiinnitys runkotolppiin (liimapuupalkki 92x92).

Kiitos etukäteen

Ilkka

IlkkaL
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Lasten käyttöön tarkoitettujen tilojen ikkunoissa ja lasiseinissä käytetään turvalasia, kun lasipinnan korkeus lattiasta on vähemmän kuin 700 mm. Asunnoissa turvalasiksi katsotaan 6 mm paksuinen tavallinen tasolasi. Suosittelen kuitenkin käytettäväksi ainakin laminoitua lasia. Saunan ja pesuhuoneen ovet ja ikkunat ovat kuitenkin aina karkaistua lasia. En suosittele lasien kiinnittämistä suoraan runkoon vaan ikkunoilla on oltava karmit.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Lämpölasielementeistä":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: