Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

käärmeet

Huvilat ja mökit

Kysytty: 11.9.2004 klo:10:16
Kesäpaikkamme kallion läheisyydessä on huomattu olevan käärmeitä.Auttaako muurahaispesän siirto siihen lähelle ? Vai joku muu konsti ?Virallinen vastaus
Kusiaispesä tuskin nopeasti hävittää käärmeet. Siirron onnistuminenkaan ei ole varma. Käärmeet viihtyvät paikassa, jossa on ruokaa riittävästi. Ilmeisesti paikalla on syötävää riittävästi. Liike ja tärinä saavat aikaan sen, että ruoka kaikkoaa, ja käärmeet eivät pidä tärinästä. Pelkkä kulkeminen alueella saa otukset pois. Kun paikalla ei oleskella jatkuvasti, kannattaa alueelle keksiä jotain, mikä pitää meteliä. Vanha konsti on veistää puusta "vipperä", eli pieni tuulimylly tai useita. Ne laitetaan tolpan päähän pyörimään. Niiden epäkesko saa aikaan maahan tärinää, ja käärmeet lähtevät.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / käärmeet":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: