Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Saunamökin_seinärakenteen_valinta

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 11.4.2013 klo:22:26
Hei

Olen rakentamassa ensi kesänä vajaan 30m2 saunamökkiä.
Vaihtoehtoina tarjouksissa minulla on lamellihirsimökki 20cm paksuisella
hirrellä (u-arvo 0,47 ja yläpohja u=0,16) ja suurelementti lämpöhirsimökki (u-arvo=0,23 ja yläpohja u=0,16).


Mökin pääasiallinen käyttö on kevät, kesä ja syksykäyttöä. Teen anturaharkkoperustukset ja siihen betonilaatan, johon sähkövastuksilla lattialämmitys: Kaukokäyttöistä ilmalämpöpumppua olen suunnitellut siihen myös sekä sisustustakan. Saunaan lavuaari ja wc. Vesi talon porakaivosta tai järvestä. Umpisäiliö 5m2 ja mökkisako 1 harmaille vesille.

Kumpaa vaihtoehtoa suosittelette. Lämpöhirsimökki on hieman kalliimpi, mutta vähemmän jää kait siitä asennettavaa, kun tulee elementteinä. Siihen tuo hintaero varmaan pääasia perustuu.
Sen saa kuitenkin päivässä pystyyn, maalaus helpompaa ja jää paljon töitä pois.

A.Bunker Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 20 kplVirallinen vastaus
Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä, joten valitse kumpi vain. Jos arvostat asennuksen nopeutta ja helppoutta sekä vähäisiä jälkitöitä, kannattaa valita elementtivaihtoehto. Jos haluat itse osallistua rakentamiseen enemmän, valitse edullisempi vaihtoehto.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Saunamökin_seinärakenteen_valinta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: