Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

rakennuskustannukset avaimet käteen periaatteella

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 12.4.2010 klo:13:58
Olen täysin vihreä rakennusasioissa, mutta asuntojen hintoja katsellessa rakentaminen on alkanut kiinnostaa. Lähtöajatuksena nyt siis on tutkia, mitä maksaa ja vaatii rakentaminen versus uuden asunnon ostaminen ja mitä kaikkea rakentamisessa pitää huomioida. Mistä kaikista yksittäisistä kustannuksista talon rakentaminen koostuu (siis viemäröinnit, liittymät, perustukset, talo jne.)? En siis tarvitse suoraan hintoja, mutta minkä kaikkien osa-alueiden hinta tulee selvittää, jotta selviää projektin kokonaishinta? Kuinka paljon omaa työtä "avaimet käteen" -periaatteella rakentaminen vaatii?Virallinen vastaus
Kotisivumme jäsenpalveluissa on KotiOptimi kustannuslaskentaohjelma. Lisäksi siellä on pikalaskuri. Näillä ohjelmilla pystyt varmasti tekemään vertailuja toteutustavoista. Samalla saat tietoa, mitä rakentamiseen kuuluu. Talotehtaiden avaimet käteen kustannukset vaihtelevat paljon sen mukaan, mitä toimitukseen kuuluu. Normaalisti perustukset, vesi ja viemärilaitteet talon ulkopuolella eivät toimitukseen kuulu.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / rakennuskustannukset avaimet käteen periaatteella":
Jäsenen antama (25.9.2010 klo:10:47) kommentti

Meillä avaimet käteen-rakentaminen vaatii loppusiivouksen ja pihojen teon.

Jäsenen antama (25.9.2010 klo:12:04) kommentti

"Avaimet käteen"????? Mitä se on? Ei mitään, sillä se ei ole mikään virallinen termi tilata mitään. Jos joku tilaa tai teettää sillä, niin hän hakeutuu kyllä vaikeuksiin.Ai! Jaa avainfirmassa se kyllä käsittääkseni onnistuu, mutta ei muualla

Jäsenen antama (25.9.2010 klo:14:21) kommentti

Niinhän se on että auton voi ostaa avaimet käteen -konseptilla. Mutta tottakai ymmärrämme mitä sillä tarkoitetaan kun talokaupoilla ollaan. Vai ymmärrämmetäänköhän sittenkään?? Pelkästään talopaketteja vertaamalla menee sormi suuhun vaikka kuinka olisi pelannut niiden kanssa.

Aika lailla veijarimaineen saa kaikki rakentajat jos ulkopuolisin silmin sitä katsoo.

Jäsenen antama (25.9.2010 klo:14:26) kommentti

Avaimet käteen- on ihan yleinen termi. Kts. kuluttajaviraston nettisivuilta.

Tiedän kaksi rakentajaa, jotka ovat onnistuneesti rakentaneet samalla lailla ilman mitään ongelmia.


Jäsenen antama (25.9.2010 klo:15:27) kommentti

"Avaimet käteen- on ihan yleinen termi. "

Joo-o! Onhan se yleinen termi, mutta ehkä ei yhtä yleinen termi kuin raamattu, mutta kuitenkin jotkut joutuvat vaikeuksiin uskoessaan. Toiset tietenkään ei, mutta heillä onkin sitten "se kaikki" ainakin osaksi kunnossa.

"Kts. kuluttajaviraston nettisivuilta."

En katso, kun se usko ja ennenkaikkea luulo puutttuu!

"Tiedän kaksi rakentajaa, jotka ovat onnistuneesti rakentaneet samalla lailla ilman mitään ongelmia."

Niitä lypsettäviä ja hyväuskoisia riittää! Niitä on yleensä suurempi osa/määrä siitä noin 50 prpsentista kansaa kuin siitä toisesta puolesta määritettynä.

Jäsenen antama (25.9.2010 klo:18:04) kommentti

Itselläni on avaimet käteen -periaatteella toimitettu, tilaelementtitehtaalla valmistettu talo (vm. 1991). Tapetteja ja lattialistoja myöten valmis paketti nostettiin paikoilleen päivässä (tuli 3:lla rekalla). Itse halusimme asentaa kattotiilet, joihin meni yksi päivä 3:lta mieheltä, saman päivän aikana putkimies teki tarvittavat alapohjaliitokset (talossamme on rossipohja).
Omaksi tehtäväksemme jäivät pohjan teko sekä lokasäiliön ja imeytyskentän valmistus. Ne olivat siis jo saatu valmiiksi samassa ajassa kuin mitä talo valmistui talotehtaalla.
Talon sain suunnitella itse - talotehtaalla tekivät tarvittavat lujuuslaskelmat yms. (joista en itse maallikkona tiedä tuon taivaallista). Halusimme taloon myös varaavan takka-leivinuunin sekä puulämmitteisen saunan, jotka sitten talon paikalla ollessa muurari muurasi muutamassa päivässä samaan hormiin. Tiilivuoraus tehtiin seuraavana kesänä itse. Mikäli olisimme halunneet ottaa talon puuvuorauksella, sähkökiukaalla sekä peltikatolla, olisi saunan voinut lämmittää jo samana päivänä, kun talo nostettiin pystyyn.
Kaikki oli siis valmiina: tapetit seinillä, kaakelit seinissä, suihkut ja wc-pöntöt, keittiön kaapistot - ihan kaikki. Naapuritkin tulivat ihmettelemään, että aamulla ei ollut kuin perustukset ja illalla oli talossa jo tuparikahvit valmiina... =)
Hyvin on talo pitänyt pintansa: tänä kesänä teetätin talossa suppean kartoituksen, jossa tutkittiin mm. ala- ja yläpohja sekä kantavat rakenteet.
Suosittelen samaa myös sinulle: suunnittele itse talosi ja lähde hakemaan eri tilaelementtitehtailta tarjouksia. Itse pyysin saada täysin muuttovalmiin talon - ja sellaisen myös sain. Kalleimman ja halvimman toimittajan välinen ero oli silloin yli 350 tuhatta mummon markkaa...

Jäsenen antama (25.9.2010 klo:22:05) kommentti

Tervetuloa 2000 luvulle... Nyt eletään euroissa ja toi sun valmispaketti on yhtä kun Älvsby. Muovimatto on sitä yhtä ja samaa ja valkosta 10 x 10 kaakelia ja melamiinikeittiönkaapit. Eihän se maksa paljoakaan. Tiedetään.

Jäsenen antama (26.9.2010 klo:4:48) kommentti

WOW!

En itse jämähtänyt tuonne 90-luvulle, joten terve vaan sullekin...

Elementtitalomme on ihan 100 % kotimainen, eikä ole yhtä ja samaa muovimattoa eikä 10x10 valkoisia kaakeleita...

Itselläsi taitaa olla todella huonoja kokemuksia - se on kyllä harmi se. Kyllä jotkut osaavat asiansa täällä kotomaassakin - ihan ammattitaitoisesti JOPA.

Kaikki on suhteessa kaikkeen: en maksaisi huonosta tavarasta ENKÄ omatekoisista kommentaattoreista, jotka kutsuvat itseään alan ammattilaisiksi...

Meitä on niin moneen.

Edelleen peräänkuulutan sitä, että itsellemme rakennutimme - ja kannatti.


Jäsenen antama (26.9.2010 klo:9:40) kommentti

kyllähän tuota "avaimet käteen"-termiä käytetään.

mitä itse on urakoitu tuolla termillä, niin se on ollut yleensä kirjaimellisesti "avaimet käteen" ja asumaan. urakka on siis sisältänyt tontin (joko vuokra tai oma), luvat, liittymät, kaikki aliurakat, rakennus/t, pihat jopa istutuksineen. kaikkihan riippuu miten sovitaan. voikai joku haluta tehdä jotain talonsa eteen ja se sitten jätetään urakasta pois.

Jäsenen antama (26.9.2010 klo:9:52) kommentti

"avaimet käteen" = rakenna mulle talo ja avaimet voit jättää oven kahvaan roikkumaan ja rosiksessa tavataan!

Jäsenen antama (26.9.2010 klo:20:03) kommentti

Meillä on niin, että tuo avaimet käteen sisältää talon. Sen lisäksi meillä on urakoitsija, joka tekee perustukset yms. Meidän tehtäväksi jää puiden kaato tontilta, sähkö- ja vesisoppareiden teko. Näin yksinkertaistettuna.

Jäsenen antama (27.9.2010 klo:9:23) kommentti

"Meillä avaimet käteen-rakentaminen vaatii loppusiivouksen ja pihojen teon.""Avaimet käteen- on ihan yleinen termi. Kts. kuluttajaviraston nettisivuilta.

Tiedän kaksi rakentajaa, jotka ovat onnistuneesti rakentaneet samalla lailla ilman mitään ongelmia.""Meillä on niin, että tuo avaimet käteen sisältää talon. Sen lisäksi meillä on urakoitsija, joka tekee perustukset yms. Meidän tehtäväksi jää puiden kaato tontilta, sähkö- ja vesisoppareiden teko. Näin yksinkertaistettuna."Mitähän tuostakin saa selvää mitä on "avaimet käteen"-juttu? Ei mitään! Selittelyteos on paksu!


Jäsenen antama (27.9.2010 klo:19:47) kommentti

Mikä siinä on epäselvää? Mikä selittelyteos??

Jäsenen antama (28.9.2010 klo:7:56) kommentti

Niin että on avaimet käteen ja itse pitää kuitenkin tehdä/teetättää osa töistä?


Jäsenen antama (28.9.2010 klo:8:55) kommentti

Siinäpä se ongelma on, kun avaimet käteen toimitetaan mitä sattuu. Joku kattofirmakin tuossa mainosti, että tekevät kattoremontteja avaimet käteen.

Jäsenen antama (28.9.2010 klo:20:34) kommentti

Siis se talopaketti, mikä ostetaan, on avaimet käteen. Sitä tarkoitin. Aivan samaan tapaan kuin esim. vesikattovalmis, niin pitää siinäkin tontti ja perustukset olla. Talon lisäksi pitää itse hoitaa/hoidattaa perustukset, sähköt, kunnall. tekn. jne.Leds, totta. Mutta pitää tietää, mitä tilaa ja mistä sopii. Kuvittelisin, että tuossa kattofirmajutussa ei ole tehty kunnollista/riittävän tarkkaa sopimusta. Tai sitten jompi kumpi huijaa...

Jäsenen antama (28.9.2010 klo:22:00) kommentti

"Mutta pitää tietää, mitä tilaa ja mistä sopii.""ei ole tehty kunnollista/riittävän tarkkaa sopimusta. Tai sitten jompi kumpi huijaa..."

"Mutta pitää tietää, mitä tilaa ja mistä sopii."

Niinhän se on se "avaimet käteen". Selvä se!


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Milloin ulkopuolista apua

Hei,Meillä on tontti varattuna ja olemme päätyneet rakentamaan Kastelli Economy 120 talon avaimet käteen periaatteella. Tarkoitus olisi ensi keväänä raivata tontti ja teh...

Rakennusvaiheessa olevan OKT:n peruslämpö.

Terve.Meillä on pääurakoitsijan kanssa ns pienurakkasopimus "avaimet käteen" periaatteella. Nyt kuitenkin työmaa on "seissyt" n 6 vkoa ja tietenkin ilman minkäänlaista lä...

Autotallin cyproc seinän ja betonilattian liitoskohta.

                                        Tervehdys Rakentaja. fi väki        Minulla on juuri valmistunut autotalli avaimet käteen periaatteella ja minua askaruttaa seuraa...

OK- talon laajennus, mikä sopimus urakalle?

Hei,tarkoituksenamme on laajentaa OK- taloamme, "avaimet käteen" periaatteella. Urakan hintaluokka 40-50t€, neliöitä tulee lisää n. 25.Mikä on suositeltavin / sopiva urak...

Paljonko maksaa koneellisen tulo- ja poistoilmanvaihdon asentaminen vanhaan ok-taloon

Kyseessä on 1980 rakennettu yksitasoinen puurunkoinen (tiilivuorattu) ok-talo jossa koneellinen ilmanpoisto. Talo on T-muotoinen ja aumakattoinen. Asuineliöitä on 170, ka...

Vesikaton uusiminen

Hei!Onko Rakentaja.fi palvelulla tiedossa vesikatto urakoisijoiden yhteystietoja tai saako täältä pyytää jotenkin jopa tarjouksen suoraan! kysymyksessä ok,talon peltikatt...

Salaojitus ja sadevedet ?

Tervehdys!Keltä / millaiselta firmalta voisimme pyytää tarkistusta / selvitystä, ostamamme talon salaojituksesta ja sadevesipoiston riittävyydestä ?Talon myyjä ei osannut...

Pihan teko

Ostimme uuden paritalon (kiinteistö osakeyhtiö) avaimet käteen periaatteella. Kauppakirjassa ei ole mitään mainintaa pihasta, tuleeko nurmikkoa tai muuta. Kenelle nurmiko...

Rakentajan vastuu

Rakennutimme v.2004 omakotitalon avaimet käteen periaatteella paikkakunnan elinkeinoharjoittajalla. Tänä syksynä kylpyhuoneesta paljastui ulkopuolisen tekemässä kosteusmi...

Uuteen taloon liittyvä kuvat

Kertokaas viisaammat, että mitkä kuvat/paperit talon rakentaneen yrityksen pitäisi luovuttaa kaupanteon hetkellä asiakkaalleen. Talo on ostettu avaimet käteen periaatteel...

perustusten hinta avaimen käteen tehtynä

olen rakentamassa saunatupaa, jossa kerrosalaa 20 m2 ja lisäksi kuisteja päädyssä ja sivussa toiset 20 m2. ajatus on että saunatuvan alle tulee reunavahvistettu maanvarta...

Talonrakennusprojektin läpivienti

Suunnitelen aloittavani omakotitalon rakennuttamista kesällä 2005. Ajattelin ottaa talopaketin avaimet käteen periaatteella, kun omaa tietotaitoa rakentamisesta ei ole. M...

valvojan palkkio

Rakennusprojektimme toteutetaan avaimet käteen-periaatteella siten, että vastaava mestari tulee suoraan urakoitsijalta. Omia etujamme ajamaan tarvitsemme valvojan. Mikä o...

Saunatupa avaimet käteen -periaatteella

MIstä voisi tiedustella max. 40 m2 saunatupaa, joka ulkonäöltään muistuttaa vanhaa mummon mökkiä avaimet käteen-periaatteella? TEijo-talot rakentavat perustuksia vailla...

vesikattoremontin virheet

Olemme tilanneet vesikaton avaimet käteen-periaatteella. Onko kyseeessä sopimusrikkomus, kun tilaussopimuksessa on sovittu vanhan ruoteen purusta, jota ei ole tehty. Voi...

Avaimet käteen rakentaminen

Olemme suunnittelemassa ok-talon rakentamista, hanke toteutetaan avaimet käteen-periaatteella. Taloa suunniteltaessa sovitaan valmiin talon hinta, budjetin ylityksestä va...

Sadevesiputkiston jäätyminen

Vesi on jäätynyt syöksytorvien alla oleviin suppiloihin. Kyseessä reilut vuoden päivät sitten valmistunut avaimet käteen -periaatteella rakennettu talo. Onko tuo jäätym...

Urakoitsijan vastuu

Ostin 1987 kirvesmiehen rakentaman omakotitalon avaimet käteen periaatteella (kaupantekohetkellä rakennus oli jo vesikatossa ja tuulensuojalevyt paikoillaan). Myin talon...

Avaimet käteen autotalli

Hei! Olemme ostaneet pian valmistuvan omakotitalon "avaimet käteen" -toimituksella kiinteistövälittäjän kautta. Osana talokauppaa, mutta erillisenä lisätyönä rakennuti...

avaimet käteen urakasta

Olen jo ostanut talopaketin joka sisältää pystytyksen vesikattoon ja aion tehdä urakoitsijan kanssa avaimet käteen sopimuksen lopusta. Millä varmistan että avaimet käteen...

avaimet käteen

Mitä tarkoittaa "avaimet käteen"- sopimus?...

maksuaikataulu

Mikä on avaimet käteen talopakettien keskimääräinen maksuaikataulu.Montako % per mikäkin rakennusvaihe....

Muovi

Hei!Ostettiin avaimet käteen periaatteella talopaketti. Talossa ollut paljon kaikenlaisia ongelmia. Olisin kysynyt miten vaikuttaa kun tiedän että teknisessä tilassa on r...

OKT- lisäkerros

Tarkoitus olisi korottaa yksikerroksista ja harjakattoista omakotitaloa 1,5 kerroksikseksi (talo vuodelta 81, ja ekakerros tiiliverhoiltu. Tsekattu,että rakennuslupa riit...

Täytyykö valmishormi eristää palovillalla?

Uunifirma (jolta tilasimme takan hormistoineen avaimet käteen -periaatteella) jätti hormin eristämättä, pitäisikö se jotenkin eristää palovillalla välikatolla? Siellä se...