Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Putkistotarkastus

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 20.2.2013 klo:10:27
Yhtiöömme kuuluu 8 erillistä, pitkälti samantapaista puuelementeistä rakennettua omakotitaloa, joista kuusi on rakennettu vuonna 1978 ja kaksi vuosina 1982 ja 1984. Olemme teettämässä kiinteistövakuutuksenkin vaatimaa vesi- ja viemäriputkiston kuntoarviota. Arvio kattaisi talojen omat putkistot sekä yhtiön putkistot. Onko tarpeen tutkia jokainen talo erikseen vai riittäisikö esim. 1 - 2 talon tarkastus?

Mitä kaikkea tulisi kertoa kuntoarvion tarjouspyynnöissä?Virallinen vastaus
Yleisluonteisen tarkastuksen voi tehdä niin, että tekee tarkastuksen kahdessa - kolmessa vanhimmassa talossa ja yhdessä uusimmista. Tällaisen tarkastuksen perusteella ei vielä voi tehdä korjaussuunnitelmaa, joten jos jotain vikaa löytyy, on kaikki talot tarkastettava suunnittelua varten. Kiinteistövakuutuksella on todennäköisesti myös omat vaatimuksensa tarkastuksen laajuudesta. Tärkeää on, että sitä noudatetaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Putkistotarkastus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: