Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Parkettiremontti

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 21.1.2013 klo:17:07
Ostin kesällä rivitaloasunnon talosta jossa oli ollut vesivahinko n. 10v sitten (lattialämmitysputkiston vuoto). Kauppaa tehdessä ymmärsin, että vauriot oli asianmukaisesti korjattu, mm. sauna oli uusittu ja laatoitettu.
Parketti oli tarkoitus hioa ja lakata sisustusremontin yhteydessä, mutta ilmenikin, että mosaiikkiparketti oli suurelta osin irti alustastaan, ja parkettimies arveli sen olevan perua ko. kosteusongelmasta. Puhuin isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan kanssa ko. asiasta jo silloin kun työ oli aloitettu.
Seinänaapurin kanssa oli asiasta myös puhetta ja hän totesi, että ainakin heillä tehtiin vesivahingon jälkeen parkettiremontti taloyhtiön lukuun. Tarkemmin en tiedä enkä ole saanut selville ( isännöitsiä ei tiennyt), kuinka monessa huoneistossa se tehtiin yhtiön lukuun, mutta ainakaan minun ostamassani huoneistossa näin ei ollut tehty, vaan parketti oli useissa kohdin irti, mikä aiheutti huomattavasti lisätyötä ( pohjustus, sopivien palojen tekeminen, liimaus yms.) Parkettityön hinnaksi muodostui n. 1900 € ja aikaisemmin vastaavan kokoisista parkettihionnoista olen maksanut n. 400€.
Yhdenvertaisen menettelyn perusteella mielestäni se osa ,joka liittyy irti olevan parketin korjaamiseen tulisi korvata taloyhtiön varoista, vai olenko tulkinnut asian väärin?
Vastausta odottaen Nim. mosaiikkimies
Virallinen vastaus
Parketin irtonaisuus olisi pitänyt havaita asunnon kuntotarkastuksen yhteydessä. Tällöin a...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Parkettiremontti":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Parkettiremontti

Asumme/omistamme rivarihuoneistossa Vantaalla, rakennusvuosi 1991 . Edessämme on parkettiremontti, ts hionta ja lakkaus olemassaolevaan. Vaatiiko uusi as oy laki i...