Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Maakatto

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 31.3.2013 klo:9:12
Hei, miten tehdään maakatto? Voiko sen laittaa huopakaton päälle? Vaatiiko se reunat? Talossa on pulpettikatto ja sen kallistus on n. 15% t. HeidiVirallinen vastaus
Katto tehdään huopakatteen päälle. Toteutuksesta on hyvä ohje esimerkiksi Icopalin kotisivuilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Maakatto":
Jäsenen antama (1.4.2013 klo:21:11) kommentti

Jos kyse on jo olemessaolevasta katosta, niin unohda koko juttu. Kunnollinen turvekatto salaojituksineen ja huopakerroksineen painaa reilusti tuplaten(triplatenkin)kattorakenteidesi mitoituskuorman.

Uudisrakennuksissa ko kattamistapa on hyvä keino naamioida esim. rinnemaastossa (savu)saunan katto maisemaan sopivaksi. Vadelmapensaita yms. Hyvintehty turvekatto kestää varmasti pidempään,kuin maalitehtaan isältä pojalle lupaus. Reunalautoja(ovat leveitä)joutuu huolto maalaamaan/tervaamaan/uusimaan tilanteen mukaan.Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: