Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kellariongelma

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 21.6.2013 klo:11:37
Hei! Kyseessä on 50-luvun ok-kivitalo, johon on jälkikäteen (mutta jo muutama vuosikymmen sitten) tehty kylmäkellari talon alkuperäisen omistajan toimesta.

Kylmäkellariin vievä ovi on puhkaistu kellarikerroksen käytävästä, joka käytävä menee sauna- ym tiloihin. Tämä kylmäkellarin ovi on ko. käytävän toisessa päässä. Siitä on sitten kaivettu kylmäkellari vielä alemmas maahan. Ja vaikka seinä on puhkaistu kellarikerroksen käytävästä niin itse kylmäkellari sijoittuu siellä maan alla kuitenkin kokonaan varsinaisen talon ulkopuolelle ulkorappusten kohdalle maan alle.

Kellarista tulee hajua sisätiloihin aina kun tämän kellarikerroksen sisätiloihin tulevan oven aukaisee. Ja ovi on kovassa käytössä koska sauna- ja suihkutilat sijaitsevat ko käytävän takana. Itse kylmäkellarilla ei ole meille kovin paljon käyttöä ja haluaisin nyt "eliminoida" koko kylmäkellarin pois käytöstä, jotta hajuongelmasta päästään.

Mikä olisi paras ratkaisu?
- Sulkea tiiviisti ja lopullisesti saunaan ym. tiloihin vievästä kellarikäytävästä puhkaistu kylmäkellarin ovi? Riittäisikö se pelkästään?

- Lisätä ennen ko. oven lopullista sulkemista esim. betonia kylmäkellarin lattiaan, jotta maasta mahdollisesti nouseva kosteus pysähtyisi?

- Vai kuinka?

- Kellarin seinät on toissa kesänä kalkittu, joka kyllä poisti hajua joksikin aikaa. Mutta haju on nyt taas palannut.

Meille kylmäkellari ei siis ole juurikaan tarpeellinen, josta syystä sen voisi "hävittää" kokonaan kun vaan samalla tulisi hävitettyä ongelma (haju) ja sen aiheuttaja.

Luulen (en tiedä), että kylmäkellarin lattia on valettu suoraan kaivetun maan päälle (??) Kylmäkellarin seinät on sementtiä (harkot tai tiilet muodosta päätellen) ja katossa pari ilmanvaihtoreikää. Eli kylmäkellari on kokonaisuudessaan "kiveä" ja siellä on muutama puuhylly.

Haluan kellarista eroon niin, että haju- ym ongelmat myös pysyvät kellarin "hävittämisen" jälkeen poissa!

arvio
Kysymyksiä: 4 kplVirallinen vastaus
Poista kellarista kaikki puuosat ja varmista, että ilmanvaihto t...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Kellariongelma":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: