Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kaarnat mäntylaudoissa

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 9.6.2013 klo:23:03
Hei

Tein kattoremontin jossa aluskatteen alle tuuletusriman etäisyydelle jäi vanhan huopakaton
mäntyumpilaudoitus. Kuulin kaverilta että heillä oli pystylaudoitukseen mökille tullut vastaavan tyyppisiin lautoihin tullut toukanreikiä ja sitä kautta jonkinlaista rapinaa häiritsemään. Kaarnojen mekaaninen poisto oli poistanut ongelman.

Jos siis omalta osalta haluan välttää mahdolliset toukat yläpohjassa voiko sinne sivellä jonkun toukanestoaineen. Mekaaninen poisto voisi vioittaa aluskatetta, joka on kuitenkin alle 32mm etäisyydellä umpilaudoituksen yläpinnasta.


A.Bunker Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 20 kplVirallinen vastaus
Laudat ovat vanhoja ja olleet rakenteessa kiinni alusta lähtien. Niihin ei enää toukka iske, mutta niissä voi vanhastaan olla toukan syömiä reikiä. En pidä kaarnan poistamista välttämättömänä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Kaarnat mäntylaudoissa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

yläpohjan eristäminen

vm.66 täystiilitalon yläpohjassa on tällä hetkellä kivivillaa n. 15 cm. Lisäksi niiden alla on sanomalehtiä ja insuliittilevyt. Yläpohjan (joka on tavallaan välipohja) on...