Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Maasauna

Eristäminen

Kysytty: 22.1.2010 klo:8:29
Maasauna joka on kokonaan tehty betonista ja on kokonaisuudessaan maan alla ulkokuoreen tulee piki, huopa ja mahdollisesti vielä patolevy jonka päälle kauttaaltaan leca sora eristeeksi, noin 60cm. Mikä on sisäseinien oikea oppinen eristys, Onko järkevä jättää esim. sauna satu irti betonista, lattiasta ja katosta, ja porata viereisiin huoneisiin kanavia josta ilma siten kiertäisi koko eristyksen takapuolella.Ja sauna satun päälle ilmarako ja paneeli.

Mamis
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Sauna voi olla betoniseinällä tai laatoitettu. Tämä on yksi maasaunan lähtökohta. Saunaa lämmitetään, kunnes seinien lämpötila on 60 astetta. Sen jälkeen sisälämpötilaa madalletaan viisi asetetta, ja löylytellään. Tällöin seinään ei kondensoidu kosteutta. Tämä vaatii kiukaalta hyvän tehon. Betonipintaan voidaan kiinnittää uretaanilevy, Sauna-Satu. Koko rakenne on tällöin ainakin vähän rakennusfysiikan vastainen, mutta uretaanista ei vettä mene läpi. Uretaanin päälle tehdään tuuletusrako ja panelointi. Tämä vähentää kiukaan tehotarvetta merkittävästi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Maasauna":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: