Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hiirenpesiä- vainoharhaako?

Eristäminen

Kysytty: 18.6.2005 klo:17:08
Tälläinen omakotitaloni, laajennusosa tehty 1970 tai 1980 tai 1990. Sen rakentajalla on ollut mielenkiintoisia näkemyksiä rakentamisesta. Mm. tuulensuojalevyt on koottu palasista. Teipitän Tyvek-teipillä (tuulesuojalevynkorjausteippi) levyjä sisältäpäin, sekä vaakasaumoja että koolinkeihin. (Ulkopuolella sentään ts-levyn ja verhoilun välissä tuuletusrako.) Tällä hetkellä tuo laajennuspuoli on purettu sisältäpäin- lattiana autotallin katto, betoniin asti, seinät avattu villoihin asti, ja nyt vedän seinä kerrallaan villat pois ja teipitän välit. Tuosta avoimista ts-levyn saumoista on seurannut, että rakenteessa on tottakai ollut hallitsemattomia ilmavuotoja. Varsinaisesti hometta siellä ei ole, vaan noiden avointen saumojen kohdalla villa on mustunut. Samoin saumojen kohdalla on hyönteisten siipiä yms mielenkiintoista- jopa ampiaispesiä. Teipitys voi olla siis ihan asiallinen toimenpide. Osa villoista on saumojen kohdalta todella pahannäköistä. **Heitänkö ne menemään vai heitänkö seinään?** Olisiko asiallista uusia tuollaiset villat, vai onko asia sen verran merkityksetön, että ne voi käyttää uudelleen? Entä hiirenpesät? Seinien villoissa ja katon villoissa on hiirenpesiä, hiirenpaskaa ja löytyipä sieltä vainajakin. NIitä nyt siivoan samalla pois. Nyt kun kokoan tuon, onko mitään keinoa **estää hiirten pääsyä sinne**? Tai edes tehdä olosuhteet siellä **hiirille epämiellyttäviksi**? Jotain kemikaalia? Jopa rotanmyrkkyä? (Sisäseiniksi tulee kipsilevy, ja tuo vanha- ja uudet villat ovat lasivillaa, ja seiniin tulee rehti muovi.)

profiilikuva
Kähkönen Käyttäjä on mies
Elektroniikka,suojajännitejärjestelmät,ovipuhelin
Kysymyksiä: 69 kplVirallinen vastaus
Kissa on ainoa, mikä saa hiirille epämiellyttävät olot. Jyrsijöitä varten voi asentaa oletettuihin kulkukohtiin teräsver...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Hiirenpesiä- vainoharhaako?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: