Jäsenen Tapanila antama (8.11.2011 klo:9:04) kommentti Ei maalaaminen sinänsä rakoilua aiheuta. Jos pelkäät vuodenaikojen vaihtelun (kesälla pienet raot, talvella suuret) tuovan maalaamattomat kohdat näkyviin, niin maalaa katto talvella, kun se on kuivimmillaan ja raot suurimmillaan, niin tulee maalia varmasti joka kohtaan.
Jäsenen Zarniwoop antama (8.11.2011 klo:9:10) kommentti Tätä juuri tarkoitan. Tuota paneelia on semmoinen 100m2. Nyt olisi vain oiva hetki tehdä sille jotakin kun emme ole vielä muuttaneet, eli talo on tyhjillään.
Jäsenen Tapanila antama (8.11.2011 klo:9:19) kommentti Jos haluat siirtää maalaamista vielä enemmän talveen, niin onnistuu se silloinkin. Sotkemista tai hajuongelmia ei minusta kannata pelätä (vaikka siis asuisitte jo asunnossa). Kaupoissa myydään nimenomaan paneelikattoihin tarkoitettua valkoista maalia, joka ei valu eikä haise käytännössä ollenkaan. Puhun nyt kokemuksesta. Kesällä maalasin sillä olohuoneen katon. Tein hyvät suojaukset, mutta maalia tippui esim. lattialle vain pari pisaraa :) Minusta sen maalaamishomman voi tehdä kyllä nytkin, jos asunto kerran on tyhjä.
Jäsenen Zarniwoop antama (8.11.2011 klo:9:28) kommentti Eli suosittelisit kuitenkin maalaamista, tuon MDF:n sijaan?
Jäsenen Tapanila antama (8.11.2011 klo:9:41) kommentti Kyllä! Toki henkilökohtainen makusi asian ratkaisee, mutta minä en missään tapauksessa peittäisi aitoa puuta "elottomalla" mdf:llä. Maalaamalla siitä vanhasta katosta saa kuin uuden.
Jäsenen Pete antama (8.11.2011 klo:9:53) kommentti Komppaan Tapanilaa
Jäsenen Halpakorjaus antama (8.11.2011 klo:10:17) kommentti Katto voidaan ensin pestä ns. maalipesulla, josta ei valu vettä lattialle. Kattomaali ei juurikaan valu, mutta jonkin verran on suojattava, esim. katonraja n. 15 cm alaspäin riittää. Mahdolliset roiskeet saa lattialta pois heti pyyhkimällä. Katto pitää maalata 3 kertaan ja mielellään ensimmäinen kerta pensselillä, 2. ja 3. kerta sitten telalla paitsi urat tietenkin pensselillä. Maalaus onnistuu keittiöjakkaran päältä oikein hyvin. Maalauskertojen välillä riittää 2 tunnin kuivamisaika.
Jäsenen savonhumu antama (8.11.2011 klo:12:51) kommentti Itse maalasin tummunutta kuusipaneelia yhteensä noin 100m2 ja voin kertoa että kyllä kannatti! Vesiohenteisista tarkoitukseen suunnitelluista kattomaalesita tullee nätti himmeä pinta. Alkyidimaaleja en suosittele!. Himmeinkin kiiltoaste jää mielestäni ikävän kiiltäväksi sekä seinissä, että katoissa! testattiin muutaamaan paikkaan ja lopulta vedettiin uusiks yli vesiohenteisilla;) Maalipesu nihkeällä pesusienellä ja "huuhtelu" kostealla rivulla niin hyvin pysyy. Maalausajankohta oli tammikuun pakkaskelit, niin ei yhtään ponttihalkemaa ole tullut! jos on useampi maalari niin toinen voi vetää jatkovarrelisella pitkäkarvaisellatelalla maalin kattoon ja toinen siistii pinnan pensselillä-> priimaa puskee :) vanha pirtinpöytä on hyvä tellinki. ottaa vastaan maaliroiskeet ja yhdeltä seisomalta maalaaa isommanki alan jos tekee alusta asti pensselillä. Jos on kovin tummunut paneeli niin harkitsisin pohjamaalausta ja sen päälle varsinainen maali, voi päästä vähemmillä maalauskerroilla. itsellä piti malaata kolmeen kertaan enneku olin tyytyväinen..
Jäsenen Halpakorjaus antama (8.11.2011 klo:13:22) kommentti Tuo pirttipöydältä maalaaminen kuullostaa toimivalta. Mutta pitkille yli 170 -senttisille pitäisi olla korkeussäätö. Hyvä olisi myös pyörät alla ja ehkä sähkömoottori jolla voisi liikutella alustaa ja myös istuin olisi poikaa... Yhtä kertaa varten ei kannata rakennella, mutta tekijämiehille voisi olla tarpeen.
Jäsenen Zarniwoop antama (8.11.2011 klo:13:46) kommentti Voisihan tuota ilmankosteutta tosiaan vähän keinotekoisesti yrittää vähentää, nyt kun talo on tyhjillään niin lämmittää vuolukiviuunia oikein kutkulleen muutaman päivän. Saisi maalarillekkin mukavan lämpimän työtilan. :) Maalausliike tosiaan suositteli myös maalipesua ensiksi ja 2-3 kerrosta vesiohenteista paneelimaalia. Valkolakkaus kiinnosti vaihteohtona myös, kun näki jäljen liikkeellä, mutta hinta onkin sitten ihan toinen.
Jäsenen savonhumu antama (9.11.2011 klo:1:38) kommentti Elä ihmeessä maalaa/harkitse maalavas tummunutta paneelia valkolakalla. sanalla sanoen saat kamalan katon ;) se pitäs hiasta kokonaan kirkkaaks vrt. uusi puupaneeli ja kunnolla jos haluaa jotain sinnepäin edes kun kaupan kuvastoissa on.. Pari esitystä oon nähny missä oli vedetty tummuneen paneelin päälle valkolakkaa maalipesun jälkeen ja ei ainakaan minun silmään ollu kovinkaan siistin näkönen. Se tummunu paneeli voipi muuttaa sitä haluttua sävyä/tulosta aika erinäköseks kun mitä suunnitelmissa oli..
Jäsenen Tapanila antama (9.11.2011 klo:7:46) kommentti Samaa mieltä savonhumun kanssa, kyllä peittävä valkoinen MAALI on tuohon paras valinta.
Jäsenen Zarniwoop antama (9.11.2011 klo:10:04) kommentti Kokeilen nut viikonloppuna yläkertaan maalipesua ja valkoista paneelimaalia. Sittenpä sen näkee, mikä on jälki ja laitetaanko alakertaan MDF.
Jäsenen savonhumu antama (9.11.2011 klo:10:51) kommentti siittä se lähtee ;)
Jäsenen Zarniwoop antama (17.11.2011 klo:14:07) kommentti Huolellinen maalipesu + 3 kerrosta maalarinvalkeaa sointua. Hyvältä näyttää toistaiseksi!
Jäsenen eepi antama (5.10.2020 klo:18:44) kommentti No, minä taas laitan MDF panelin mäntypanelinpäälle. Laadukkaapi mdf puu kuviolla, ei tarvitse kuin huonekaluja vähän siirrellä. niskoissa vikaa senverran että ei maalaus napannut. Pohjatyöt, suojaaminen ja huonekalujen pois vienti (suojaus) ja vähintään 2 x maalaus. Aikaa säästyy ainakin paljon ja pinnasta on hankala saada hyvää kun meillä 8m leveyttä katolla, rajat maalatessa näkyy. Makunsa kullakin jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. Hinta / aika huomioiden aika "fifti siksti"
Lisää kommentti*