Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Leivinuudin feikkiseinä

Energianeuvonta

Kysytty: 12.10.2011 klo:22:17
80-luvun alussa rakennetussa talossamme on tiilinen leivinuuni. Leivinuunin etuseinä jatkuu toiselle sivulle feikkiseinänä, eli tiiliseinän takana ei ole mitään. seinä on. 80 cm leveä ja kattoon saakka korkea.Feikkiseinän ja leivinuunin väliin ei ole tehty minkäänlaista liikuntasaumaa joten lämmitettäessä uunia seinä "katkeaa " keskeltä vaakasuoraan aina samasta kohden. Rakoa seinään tulee pahimmillaan toiseen laitaan n. 1-2 mm ja jäähtyessään se painuu takaisin kiinni niin ettei siitä juurikaan huomaa mitään. Haluaisin päällystää toisen puolen seinästä kaakelilla tai verhoilukivellä, mutta tuskin kumpainenkaan siinä pysyy kiinni jos seinä liikkuu. Voisiko ongelman korjata niin että leivin uunin ja feikkiseinän välistä poistaa joka toisesta tiilin välistä muurauslaastin pois ja täyttää välin jollakin muulla lämpöä johtamattomalla aineella ja maalia päälle (leivinuuni on maalattu valkoiseksi).. Vai onko koko feikkiseinä saatava irti leivinuunista tekemällä väliin liikuntasauma lattiasta kattoon saakka?

Arttu100 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Seinä pitää irrottaa kokonaan leivinuunista. Teet tuohon uran, jonka muotoilet, ja hyväksyt näkyvän sauman. Toinen vaihtoehto on, että avaat seinän ja uunin välin, ja asennat saumaan peitelistan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Leivinuudin feikkiseinä ":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: