Tapetointikoulu

Seinät ovat huoneen suurin pinta. Vaikka seinäpinnat peittyisivät lähes kokonaan taulujen sekä huonekalujen alle, ne määrittävät huoneen yleisilmeen. Tapetti on helppo seinäpinnoite, jonka voi vaihtaa muun sisustuksen kanssa kohtuu vähällä vaivalla. Tapetointikoulussa tutustutaan muun muassa eri tapettityyppien kiinnityksiin sekä vanhan tapetin poistoon.

Uuden tapetin asentamisella saadaan huonetilaan täysin uusi ilme. Tämän vuoksi tapetin valinnalla on iso merkitys viihtyvyyteen ja tyyliin. Tapetoidut seinäpinnat toimivat "pohjana" muulle huoneen sisustukselle, mutta erottuvilla tapettipinnoilla voidaan tehdä myös ns. tehosteseiniä joilla saadaan luotua hyvin tunnelmaa.

Tapetoinnin suorittamiseen kannattaa perehtyä ennen varsinaisen työn aloittamista, jotta kaikki huomioitavat seikat ovat tiedossa ja lopputuloksesta tulee halutunlainen. Ohjeet löytyvät tapetointikoulusta!
Tapetointikoulu

Vanhan tapetin poisto

Vanhan tapetin poisto on usein työläs ja aikaa vievä työvaihe. Remonttia tehdessä saattaa aikataulu olla niin kireä, että vanhan tapetin poistolle ei juurikaan aikaa ole. Siksi monet päätyvät tapetoimaan vanhan tapetin päälle, mikä ei aina tarjoa parasta mahdollista lopputulosta.

Pohjatyöt

Ennen tapetointiin ryhtymistä kannattaa alustan pohjatyöt tehdä kunnolla. Huolellinen pohjatyö antaa siistin ja viimeistellyn lopputuloksen tapetoinnille.

Katso aiheeseen liittyvät uutiset

TUTUSTU MYÖS