STIEBEL ELTRON maalämpöpumput

Ympäristö on täynnä voimaa. Energia loppuu vasta uskomattomassa -273 °C lämpötilassa. STIEBEL ELTRON maalämpöpumpulla osa tästä luonnossa esiintyvästä energiasta voidaan kerätä ja hyödyntää sisäilman tai käyttöveden lämmitystä varten. Tällainen laite on taloudellisesti kannattava jopa -20 °C ulkolämpötiloissa. Luonto lahjoittaa näin suurimman osan lämpöenergiasta ympärivuotisesti.
Maalämpöpumppu hyödyntää maaperää energianlähteenä. Ympäristössä olevasta energiasta saatu lämpö voidaan käyttää sisäilman ja käyttöveden lämmitykseen riippuen kustakin lämpöpumpusta. Lisäksi maaperän viileyttä voidaan hyödyntää kesäisin asuintilojen temperointiin miellyttävään lämpötilaan.
Maalämpöpumppujen tehokkuutta eli hyötysuhdetta kuvaava COP-luku on yli 5 ja SCOP -luku yli 5,5 (5,51) STIEBEL ELTRON WPC- ja WPF-maalämpöpumpuilla. Lukemat ovat tärkeitä vertailuarvoja, sillä mitä suurempi COP tai SCOP arvo on, sitä pienemmät käyttökulut laite tarjoaa omistajalleen.

STIEBEL ELTRON -maalämpöpumput

Ympäristössä olevasta energiasta saatu lämpö voidaan käyttää sisäilman ja käyttöveden lämmitykseen riippuen kustakin lämpöpumpusta. Maalämpöpumppua voi myös käyttää kodin viilennykseen kesähelteellä. Saksalainen STIEBEL ELTRON toi ensimmäisenä maalämpöpumppuvalmistajana markkinoille yli 5,0 COP arvoon yltävän maalämpöpumppumalliston vuonna 2014. Esimerkiksi 10 kW:n teholuokassa kompaktin WPC-maalämpöpumpun ja erillislämpöpumpun WPF10:n COP arvo on 5,02 (EN 14511). Myös vuosihyötysuhde on markkinoiden kärkeä; SCOP arvo on 5,51 (EN 14825).

Säästöä maalämmöllä

Etsi omaa taloasi vastaava kohde ja katso, paljonko maalämmöllä säästät vuodessa.

STIEBEL ELTRON maalämpöpumppujen ohjausyksiköt

STIEBEL ELTRON modernin ohjaustekniikan avulla kaikki on täydellisesti hallinnassa. Yksittäisen laitteen, kokonaisen järjestelmän tai monimuotoisten eri energialähteiden yhdistelmien ohjaus, sillä STIEBEL ELTRON säätölaitteilla saat jokaisen järjestelmän hallintaasi. Helppokäyttöisyyden ansiosta nämä laitteet ovat helposti sopeutettavissa omien toiveiden mukaisiksi. Tuolloin ne takaavat käden käänteessä säädeltävää mukavuutta.

Myynti ja huolto


TUTUSTU MYÖS