• Etusivu
  • Talo

Monier esittelee ilmaa puhdistavan kattotiilen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.07.2010
20107_22511.jpg

Kattotiilivalmistaja Monier esittelee ilmansaasteita puhdistavan kattotiiliuutuuden Titano/x:n loppukesän kattokiertueellaan Turussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä.

– Ainutlaatuinen kattomateriaali ansaitsee arvonsa mukaisen esittelyn. Pohjoismaisittainkin poikkeuksellisen Kattokiertueemme avulla haluamme kertoa niin rakennusalan ammattilaisille kuin muillekin suomalaisille mahdollisuuksista, joita tulevaisuuden katot ja kattomateriaalit tuovat tullessaan. Titano/x osoittaa, että se tulevaisuus on jo täällä, Monier Oy:n avainasiakas- ja myyntitiimipäällikkö Kim Nylund huomauttaa.

Titano/x on kevyt betonikattotiili, jonka sisäänrakennettu suoja, ainutlaatuinen pinta suojaa tehokkaasti kattotiiltä uv-säteilyä ja happamia sateita vastaan ja pitää pinnan puhtaana levästä ja sammalista. Sen lisäksi se pilkkoo ilmaan mm. autojen pakokaasuista joutuvaa typpioksidia vaarattomaksi, sateen mukana pois huuhtoutuvaksi suolaksi.

– Vastaavanlaisia tuotteita on tuotu markkinoille aikaisemminkin, mutta Titano/x poikkeaa niistä siinä, että se on erityisesti suunniteltu pohjoismaisiin taloihimme ja haastavaan pohjoiseen ilmastoon, Monierin tuotepäällikkö Birgitta Pollari painottaa. – Erittäin kestävällä ja muotoilultaan kauniilla kattotiilellä rakennettu 200 m2:n katto pilkkoo yhtä paljon typpioksidia kuin tavallinen auto tuottaa 17 300 kilometrin matkalla. Lisäksi se on kevyempi ja vahvempi kuin tavallinen betonikattotiili, mikä helpottaa katonasennusta ja jopa pidentää katon käyttöikää, hän lisää.

Tietoa ja ideoita kaikille

Monierin elokuun lopussa Turusta käynnistyvä Kattokiertue kohottaa jättimäisen, 200 m2:n kokoisen, puolipallon muotoisen teltan keskeisille toreille ja aukeille myös Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä, jossa kiertue huipentuu Rautatientorille.

Jokaisella kiertuepaikkakunnalla päivä käynnistyy ammattilaisille tarkoitetulla kutsuseminaarilla, jonka teemana on tulevaisuuden kustannus- ja energiatehokas, helposti asennettava katto – ympäristönäkökulmaa unohtamatta. Kuinka katto voi auttaa aurinkoenergian hyödyntämisessä? Miten tiukentuvat energiatehokkuusvaatimukset vaikuttavat kattorakenteeseen? Voiko katon avulla parantaa ympäristön laatua?

Turku 26.-27. elokuuta, Kauppakeskus Skanssi
Jyväskylä 30.-31. elokuuta, Jyväskylä, Aren aukio
Tampere 2.-3. Syyskuuta, Tampere, Keskustori
Helsinki 7.-8. syyskuuta, Rautatientori

Aamupäivästä lähtien tapahtumateltta on avoinna kaikille. Katsottavaa ja koettavaa riittää koko perheelle. Pelaajille löytyy paitsi kilpailuja, myös Nintendo-nurkkaus. Katon historia ja erilaiset kattotiilet tulevat tutuksi makkaran syömisen ja kahvittelun lomassa. Paikalla olevilta asiantuntijoilta voi pyytää neuvoja ja ideoita tai vaikka laskettaa materiaalit ja pyytää tarjouksen omalle katolleen. – Monier Kattokiertue on kuin moderni pohjoismainen rokkikiertue, mutta näkökulmanaan katot, avainasiakas- ja myyntitiimipäällikkö Kim Nylund naurahtaa. – Erilaisen ja jännittävän tapahtuman avulla haluamme nostaa kattojen arvostusta, kertoa mahdollisuuksista ja tarjota asiantuntemuksemme sekä rakentajien että peruskorjaajien käyttöön.

Avaimet käteen tiilikattoremontti


Talo
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

20239_83063.jpg
Käyttövesijärjestelmä
LVI-suunnittelulla on aivan oma merkityksensä kestävien ja turvallisten ratkaisujen aikaansaamiseksi. Kosteusvaurioiden mahdollisuus tulee minimoida jo rakennusvaiheessa, samoin kunnostuksen yhteydessä.
20223_77108.jpg
Mukana suomalaisessa rakentamisessa jo 50 vuotta
Gyproc kipsilevynä on jo käsite. Sen tuntee jokainen lähes vauvasta aina vaariin asti. Rautakaupasta haettavaa kipsilevyä ei kutsuta kipsilevyksi, vaan tuttavallisesti "Gyprociksi". Tämä kertoo osaltaan sen, miten suomalaiset ovat luottaneet näiden tuotteiden laatuun sekä turvallisuuteen jo puolen vuosisadan ajan – ja luottavat myös jatkossa.Tiesitkö sitä, että kipsilevy on myös ekologinen ratkaisu? – Ylijäänyt kipsilevy on nimittäin mahdollista kierrättää.
Kaksi punaista mökkiä ja laituri kauniissa saaressa jossa ruskan värittämiä puita.
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä viihtyy mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana eristämättömällä mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi hyvällä eristyksellä onnistuu pienin kustannuksin.
20202_62872.jpg
Ammattitaitoinen suunnittelu on toimivan jätevesijärjestelmän lähtökohta
Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta.
20223_77535.jpg
Uusvanha tekniikka käyttöön: Ekokoti syntyy oljesta ja savesta
Inkoon Degerbyhyn valmistuu vuoden 2022 aikana talo, joka rakennetaan olkielementeistä ja savesta. Rakentamista on valmisteltu huolella, ja tositoimiin päästiin keväällä. "Talosta tulee oman näköinen, meille täydellinen koti", Christel Abborre ja Jukka Harmainen sanovat.
20073_4256.jpg
Rintamamiestaloon ilmanvaihto
Rintamamiestalojen historia juontuu sotien jälkeiseen aikaan, jolloin oli löydettävä vastaus huutavaan asuntopulaan. Kulkulaitosten yleisten töiden ministeriö julkaisi vuonna 1944 yhdeksän tyyppitaloa, joiden suunnittelijoina olivat maineikkaat arkkitehdit Aulis Blomstedt ja Yrjö Lindegren. Talotyypistä tuli kestosuosikki, sillä niitä rakennettiin 1960-luvun alkuun asti. Myös Alvar Aalto suunnitteli rintamiestalosta oman mallinsa.Rintamamiestalot olivat yksinkertaisia, yhden hormin ympärille suunniteltuja rakennuksia. Ne mahdollistivat hartiapankkirakentamisella tapahtuvan laajamittaisen rakennustoiminnan. Tuon ajan rakennustavan mukaan niiden ilmanvaihtoratkaisu perustui painovoimaiseen ilmanvaihtoon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton